Praktikant sökes

Praktikant sökes 


Behöver du praktik för att komma in på någon av yrkesutbildningarna inom hästnäringen eller Hippologen är du välkommen hit. Vi tar även emot praktikanter från olika skolor.


Vi söker dig som vill få ut mesta möjliga av din praktik. Hos oss har du möjlighet att komma vidare i din ridning för välutbildade tränare inom både hoppning och dressyr.


Du får möjlighet att lära dig hur en anläggning fungerar både i daglig drift, planering inför framtiden och aktivitetsplanering. Du får lära dig hur ett stall sköts, allt från säker hästhantering till skötsel av både byggnader, hagar och ridhus. Du lär dig hur unghästar fungerar och hur utbildningsskalan är uppbyggd. Möjligheterna är många och kunskapsbanken omfattande.


Vi som driver anläggningen är utbildade och har tränarlicens och banbyggarutbildning.


Tiden man spenderar hos oss varierar från några veckor upp till över ett år, beroende på vad man själv vill och behöver.


Möjlighet till boende finns på gården. Har du egen häst finns möjlighet till uppstallning, prata med ansvarig för mer information om detta.


Arbetet omfattar allt som finns att göra i ett stall och på en gård. Man sköter stall, hästar, in- och utsläpp, fodring. Visst kvälls- och helgarbete kan förekomma.


Vi hjälper dig med din utbildning när det gäller ridning, hästkunskap och skötsel samt vad som ingår i en verksamhet med gård, hästar och tävlingsverksamhet.


Vi tränar både hoppning och markarbete. Vi har en fin terrängbana, stort ridhus och utomhuspaddockar.


Du som söker bör vara ordningsam och ha ett gott humör. Du får inte vara rädd att hugga i när det behövs då arbete i stall tidvis kan vara fysiskt krävande.Skriv några rader om dig själv och eventuell erfarenhet och skicka till oss.


Kontakta oss för mer information och anmälan, eller om du undrar över något mer. Vi svarar gärna på frågor.

Telefon:

Jan-Erik Johansson, ägare telefon:070-556 26 70.

Mona Eggesvik, stallchef telefon: 070-263 53 37.


E-post:

info@bjornerodsridcenter.se

janerik@bjornerodsridcenter.se

mona@bjornerodsridcenter.se

Alla vi på gården arbetar tillsammans