Weekendläger

Weekendläger


Vi anordnar weekendläger under perioden september till början av juni. Under två höstveckor ordnar vi rid- och träningsläger i anslutning till skollovet.

Våra weekendläger passar för barn, ungdomar (till och med 16 år) samt vuxna.

Lägren passar såväl tävlingsryttare som nybörjare, barn, vuxna och familjer! Att komma på familjeridläger är en rolig aktivitet för hela familjen, oavsett hur många i familjen det är som rider.

Det spelar ingen roll om du är elitryttare, hobbyryttare eller motionär. Ditt ridläger kan anpassas efter dina specifika behov. Kom på egen hand eller hela familjen. Grupperna delas in efter kunskap, erfarenhet och eventuella önskemål. Observera att våra hästar kan bära högst 90 kg.


Anmäl dig direkt via onlinebokningen, klicka här.


Betalningsinformation finner du här.


Lägervistelsen

Våra weekendkurser börjar vanligtvis vid 17-tiden på fredagen och avslutas runt 17 på söndagen. Naturligtvis kan ankomst respektive avresa ske på andra dagar och tider enligt överenskommelse – dock är det ett annat pris om det blir fler kursdagar

Vid ankomst sker anmälan i köket i Gammelstugan. När alla deltagare anlänt samlas vi och tar en fika där vi kommer överens om helgens upplägg. Utformningen sker efter deltagarnas önskemål, till exempel mycket uteritt, dressyr eller inrikning mot hoppning. Samtidigt sker utdelning av hästar och eventuell gruppindelning. Därefter börjar helgens första lektion.


Ridning och teori

Ni rider 5 pass under helgen. Passen omfattar allt från hoppning och dressyr till uteritter och terränghoppning, allt efter deltagarnas kunnande och intresse. Terrängbanan har fasta hinder med bland annat koffin, trappa, vatten- och torrgravar. I undervisningen ingår också hästskötsel – både teoretisk och praktisk. I teorilektionerna som ingår under vistelsen så tar vi till exempel upp hästens beteende, foderlära, färger/tecken, tävlingsteori och mycket mera.


Häst

Under helgen tilldelas du ”egen” häst som du sköter själv. Maximal vikt på dig som ryttare är 90 kg. Har du privat häst kan du givetvis ta med dig den (eget hö och foder ska medtagas). Tillsammans kommer Ni att trimmas ihop till ett fint ekipage.


I priset, vuxna 4100 kr och barn kr 3 800 kr, ingår fem ridpass, teorilektioner, kost och logi (exklusive sänglinne). Du sover i sovrum med våningssängar och delar troligen rum med minst en person. Sovrummen finns i Gammelstugan på gården, alldeles intill stall, ridhus och ridbanor.


Önskar du/ni komma redan på torsdag till en weekendkurs med kvällsmat när ni kommer, övernattning och frukost på fredag morgon samt två ridpass på fredagen, en teorilektion, middag och kvällsmat gäller ett tillägg på  500 kr för barn och 700 kr för vuxna.


Läger 2024

För att se instruktörer, datum med mera gå till onlinebokningen. Klicka här.

I priset ingår rid- och teorilektioner, kost samt logi (exklusive sänglinne). Maten som serveras är husmanskost. För vegetarianer och veganer erbjuds matig sallad med bönor, dock ej rena veganprodukter. Har du någon allergi så meddela detta innan du kommer.

Om det skulle vara något problem så ringer vi eller mailar till dig.


Pris

Våra weekendkurser kostar 4 100 kr för vuxna och 3 800 kr för barn. Då ingår förutom fem ridpass, även teori, boende och mat.


Ring eller maila om du vill stå på kölista för redan fullbokade läger. Det händer ibland att deltagare vill byta tidpunkt.


Anmälan


Betalningsinformation


Packningslista/tips/kom ihåg

Weekendläger på Björneröd

Det är både roligt och lärorikt att vara på ridläger hos oss. Här kan du se några bilder från våra ridläger. Hälsa gärna på oss för att se dig omkring lite mer och var inte rädd för att kontakta oss vid eventuella frågor.

Ridläger

Vi anordnar rid- och träningsläger veckovis under perioden juni till och med augusti. Lägren vänder sig till barn, ungdomar (till och med 16 år) samt vuxna; från nybörjare till rutinerade. Anmäl dig direkt via onlinebokningen, klicka här.

Söndag - lördag

Upplägg efter önskemål

Två ridpass per dag

Hoppning, dressyr, terräng

Låna häst eller ta med egen

Björneröds Ridklubb

Björneröds Ridklubb har sin hemvist på gården och ansvarar för ridskolan under terminerna. Klubben anordnar även tävlingar samt aktiviteter för medlemmar. Läs mer här.

Ur programmet kan nämnas

Klubbkvällar och sommarträff

Lektionsridning

Tävlingsryttare till nationell nivå

Övernattningar, pysseldagar Resor till exempelvis Scandinavium

Betalningsinformation

För betalning till Björneröds Ridcenter av läger, kurser och annat, se närmare här hur du ska göra. Här finner du också  IBAN-nummer och BIC-nummer som behövs för utländska betalningar.

Träningar

Programridning för Britt Hammar anordnas löpande.

Kontakta janerik@bjornerodsridcenter.se för mer information.

Hoppträning för Fredrik Gustfsson anordnas löpande.

Kontakta janerik@bjornerodsridcenter.se för mer information.

Dressyrträning för Cecilia Rahn anordnas löpande.

Kontakta janerik@bjornerodsridcenter.se för mer information.

Clinics för speciellt inbjudna tränare anordnas regelbundet. Bland annat har Peter Eriksson, Jens Fredricson och Maria Gretzer gästat oss för uppskattade träningar och clinics.

Håll dig uppdaterad via vår Facebooksida.

På ridcentret händer det saker året runt

Behöver du hjälp med något, önskar stallplats eller annat.

Kontakta mona@bjornerodsridcenter.se  för mer information.